Счетоводство в света на криптовалутите

В последно време криптовалутите навлизат все повече в живота и ежедневието на хората и както за всяка една нова полезна технология, това е нормално и неизбежно.

Успоредно с това се развиват регулациите и данъчния аспект на всички биткойн, етериум и останалите видове криптовалути.

Потенциала на блокчейн (блок-верига) все още не се е разгърнал в цялата си мощ. Макар вече много от иновативните и технологични компании да внедряват това ново откритие, може да се каже, че все още сме на прага на една нова ера и това мнение е споделено от всякакъв род авторитети в световен мащаб.

Има също и достатъчен брой блог сайтове и публикации за промяната, която тепърва ще обгърне целия свят, така като го прави интернет от 90-те години насам.
За да е в крак с времето, съвременният човек трябва постоянно да обновява знанията и уменията успоредно с развитието на техниката и съпътстващия софтуер. Едно такова предизвикателство е боравенето с електронните пари или по-известни като криптовалути.

В тази връзка, нашият екип от счетоводна кантора Лилия-ЛМ споделяме опита си с Вас.

При нас може да получите счетоводни съвети и разяснения относно света на криптовалутите.
Какво е биткойн, как работи, как да си купите биткойн или друга криптовалута и всякакви други въпроси свързани с биткойн или „криптото“ казано на жаргон. Не на последно място ще ви консултираме как да предпазите криптовалутата си от кражба, измама или загуба.

Разплащания с криптовалута могат да са изключително полезни за бизнеса, като спестяват много такси и време, при нас може да научите как.

Държим да подчертаем, че използването на такива валути не освобождава никого от плащането на данъци.
Можем да сме полезни със счетоводни услуги за водене на фирмен електронен портфейл за криптовалута.

За сега водеща криптовалута си остава Биткойн, наричан още царя на криптовалутите. Това е така, не само защото е първата валута основана на блокчейн, а защото зад разработката на тази валута стои солиден екип програмисти и разработчици, водени от идеята за единна световна валута, а не лична изгода, но това е само един от факторите който прави биткойн №1, а факторите са много, няма да се спираме на други, защото ще навлезем в технично софтуерни полемики.

Видно е, че света става все по-единен, границите все по-размити, търговията все по-глобална. Единственото, което изостава са валутите на различните държави, които спъват търговията и пълнят трезорите на банките за сметка на хората и бизнес с валутните си разлики и такси за превод.
Комбинациите от тези недостатъци с необезпеченоста на много от световните валути и най-вече долара, са основната причина за появата на биткойн. Колкото по-бързо навлиза новата технология, толкова по-бързо живота на хората ще повиши стандарта си.

Свържете се с нас, за да получите консултация свързана със счетоводния аспект от притежаването и обмяната с криптовалута.

Вашият коментар